Bejelentés


Papagájok weboldala Legjobb madár a papagáj!Az aspergillózis a madarak (és ezen belül a papagájok) egyedi légzőrendszerének gombás fertőzése. Ez is egy olyan betegség, amelyet, ha időben elkapnak, főleg azáltal, hogy a finom viselkedésbeli változások (pl. csökkent beszédkészség, aktivitási szint), a súlyvesztés és/vagy a légzési zajok megnövekedése, észlelésre kerülnek, még gyógyítható. Az orvosi észlelés sztetoszkóppal és laborvizsgálatokkal történhet, maga a betegség pedig modern, gombaellenes gyógyszerekkel jó eséllyel gyógyítható.

 Ha azonban a betegség már olyan előrehaladott állapotban van, hogy több szervrendszert is érint, akkor sajnos már nem lehet kezelni. Az ilyen szintre eljutott papagáj az esetek túlnyomó többségében elhullik.

 A bélparaziták viszonylag ritkák a fogságban tartott madaraknál, és különösen ritkák a zárt térben tartott madaraknál, ezért ezen a ponton nem javasoljuk a társas madarak rutinszerű féreghajtását, különösen azért nem, mert a leggyakrabban használt gyógyszerek némelyikének toxikus mellékhatása lehet, pl. a fenbendazol és az ivermektin hatásairól számos madárfajnál beszámoltak. Ezt a módszert tehát jobb meghagyni a négylábúak, kutyák és macskák esetében. Az éves egészségügyi ellenőrzés során végzett székletvizsgálat képes azonosítani a meglévő parazitákat, ezeket lehet is megfelelően kezelni, de csak akkor, ha szükséges.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!