Bejelentés


Papagájok weboldala Legjobb madár a papagáj!Amit a papagájunk eszik

Köles: sok, kedvtelésből tartott madár tulajdonosa vásárolja ezeket kis termetű papagája számára, viszont azt kevesen tudják, hogy a nagy papagájok, mint az afrikai szürkék, ara papagájok, kakaduk, stb. is szeretnek sztoikusan ülni, és szép lassan falatozni ebből a növényből, miközben a szárát a lábukban tartják.

 Egyedülálló apró magja szórakoztató táplálkozást biztosít még azoknak a papagájoknak is, akik a kis mérete miatta ezt az állandóan az etető aljára potyogó magot eddig egyáltalán nem ismerhették. És egy kis extra: a köles csíráztatva is kiváló eledel, 24 órára beáztatva kikel, a madarak pedig imádni fogják!

 Makadamia diófélék: Az friss gyümölcsök zöld külső héja egy szájfedeles, tanninban gazdag termés, amelyet a papagájok nagyon szeretnek (ha az árát is figyelembe vesszük, akkor néha bizony túlságosan is). Hosszú ideig elszórakoznak fele, általában először félbetörik, aztán minden falatot kiélvezve szép lassan elcsámcsognak rajra. A tanninok sok vadon élő papagáj étrendjének részei, ezért szükségesek a fogságban tartott egyedek számára is.Az apró gyümölcs- és diórügyekben, zöld gallyakban, fiatal rákokban, apró szilvában vagy körtében szintén sok örömüket lelik papagájaink és ezek az eleségek kellenek is a megfelelően változatos táplálkozás fenntartásához, mely a hosszú távú madáregészség előszobájának is nevezhető. A papagájok tanninokhoz jutnak ezekkel a takarmányokkal, melyek valószínűleg elősegítik az egészséges emésztőrendszer fenntartását, visszaszorítják a parazitákat, semlegesítik a lehetséges toxinokat. Ne félj te is megkóstolni a madaraknak felkínált növényeket. A keserű termékek a legtöbbünk számára egészségesek, főleg a gyomor-bél traktus terén - kérdezd csak a svédeket.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!