Bejelentés


Papagájok weboldala Legjobb madár a papagáj!D3-vitamin szintézis

A D3-vitaminra a madaraknak szükségük van az egészséges csontfejlődéshez. Sok faj képes a bőrén keresztül a napfényből szintetizálni a D3-vitamint. Konkrétan a spektrumon belül az UVB fény az, ami lehetővé teszi a D3 szintézisét. Mivel a madarakat tollak borítják, ők ilyen módon nem tudják felhasználni a D-vitamint. A legtöbb madárnál a preen mirigy gyűjti össze a véráramból a D3 prekurzorát, és koncentrálja azt a mirigyben.

Tollászkodás során a papagáj  a tollazatára teríti a mirigyek olaját. A madár ezután lenyeli a UV sugárzásnak kitett anyagot, amikor újra tollászkodik, és ez az olaj D-vitamin-előkészítményként kerül a szervezetébe, ahol végül is majd D3-vitaminná alakul át. Kiváló lehetőség a papagáj számára szükséges természetes fény pótlására az Arcadia kompakt lámpa használata. Ez a kompakt fluoreszkáló madárlámpa annyi UV-t bocsát ki, mint egy teljes hosszúságú fénycsőnél, és ideális, ha a hely szűkös, vagy ha a fénycső nem mutatna jól, például mert a lakásban tartják a papagájt.

Szabványos lámpamenettel kapható, tehát bármilyen közönséges lámpatestbe illeszkedik, és bár csak 20 wattos, ugyanolyan fényesen világít, mint egy közönséges lámpa vagy 100 wattos háztartási izzó, így a madaradnak a természetes napfény minden egészségügyi előnyét biztosítja. A fény koncentrálásának elősegítése érdekében a kompakt csavaros szerelvény-izzó egy tartóval is felszerelhető.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!