Bejelentés


Papagájok weboldala Legjobb madár a papagáj!Papagájok és veteránok

Volt alkalmam megfordulni egy olyan intézményben, ahol traumát szenvedett, például súlyos baleseten vagy sérülésen, betegségen átesett embereket igyekeztek fizikai gyógyulásuk után mentálisan is rehabilitálni, mégpedig szintén sérült, traumatizált állatok, így papagájok bevonásával. Egy volt helikopteres haditengerész, Jim Minick például mély barátságot között egy sárgafejű amazon papagájjal. Jim az öbölháborúban sérült meg a könyökére, ami már soha nem lesz a régi.

 Mély depresszióján a papagájjal való törődés rengeteget javított. Az öngyilkossági kísérlet széléről került vissza, amikor foglalkozni kezdett a madárral és élete új értelmet nyert. Konkrétan egy éjszakán autóval egy fának hajtott, ittasan, így próbálva véget vetni az életének. Az amazon papagáj maga is súlyosan sérült, a szárnya csavarodott, a csőre pedig görbe, a két sérült szinte azonnal egymásra talált.

 Jason Martinezt, aki traumás agysérüléseket szenvedett ejtőernyővel Afganisztánban, most epilepsziás rohamoktól szenved, azonnal barátságot kötött az intézet egyetlen, szintén epilepsziával küzdő papagájával, az afrikai szürke Molly-val. Egy másik, hasonló eset a nagyon fiatalon, mindössze 21 évesen súlyos sérüléseket szenvedő Josh, a szőke, 21 éves ex-tengerész barátsága, aki egy tolltépős Goffin kakadu, Bobbi gondozója lett.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!